Sök
Ring oss på 0454 - 301 270

Polyuretan

Polyuretan (PUR) uppfattas av många som ”plast” men de som arbetar med materialet, oavsett om de säljer, konstruerar eller tillverkar, gillar inte den benämningen. Beroende på tillverkningsmetod kan man erhålla olika hårdheter och elasticitet. I vissa fall kan det få näst intill samma egenskaper som gummi och i en annan applikation kan det vara stumt och hårt.

Vi jobbar med olika färger och hårdheter på våra Polyuretan material, och vi kan ändra många egenskaper efter kundernas unika behov.

Snö plog blad i Polyuretan till snöröjning som anpassas efter kundens önskemål och behov.

Våra material

Vollflex® [Läs mer]
Vollflex är ett skummat material med en integralhud, som arbetar väl i låga såväl som höga temperaturer, inne som ute, passar också inom offshore,mm .

Weartec® [Läs mer]
Weartec är en Solid Polyuretan som lämpar sig väl för långtids-exponering i miljöer där höga krav ställs på slitage och rivstyrka.

Polyuretan

är det perfekta materialet till många ändamål när man önskar slitstyrka och olika slags elasticitet. Det används till beläggning av slitytor, snö plogsblad och truckhjul och andra hjul som utsätts för hög belastning och slitage. Det är ett vanligt material och vi kommer i kontakt med det dagligen utan att vi reflekterar över det.

 

Vi tillverkar

Formgjutna produkter i skummad Polyuretan och Elastomerer eller Solid Polyuretan i både Eter och Ester blandningar, som bland annat tätar, dämpar och skyddar. Vi kan till exempel erbjuda er membran, mattor, slitskydd, tätningar och packningar, armstöd, stolar, kabelkopplingar, offshoreprodukter möjligheterna är oändliga.

 

Vi möter dina behov

Dessutom har vi lång erfarenhet av formgjutning i olika hårdheter och färger, då vi kan gjuta in t ex metall, plast, trä, textil, glasfiber,mm

 

Polyuretan olika benämningar

Namnet på polyuretan varierar stort, varje tillverkare använder sitt eget varumärke på sin polyuretankvalité t.ex
Hyperlast®,  Vibrathane®, Royalcast®, Weartec®, Baytec®, Desmodur®,PurElastic®, Elasturan®,Adiprene®, Elastocoat®, Ureflex®, Imuthane®, Vollflex®, Versathane®,Eladip®, Monothane®,  Castomer®, Elastollan®, MP  Bayflex®,Slitan®Rotakote®,   etc

 

Det är inte bara materialvalet

Utan även utformningen av en teknisk detalj som avgör dess funktionsduglighet, driftsäkerhet och livslängd. Även till synes enkla tillämpningar avSolid Polyuretan eller Skummad Polyuretan unika egenskaper kan – utöver val av rätt typ och hårdhet – optimeras genom rätt utformning.

Verktygs tillverkningen

Vi tar hand om verktygs tillverkningen åt kunden, vi har många unika lösningar som gör så att slutprodukten blir så bra som möjlig, vi jobbar med olika verktygs tillverkare beroende vad som krävs…